Cukernatost | 21,2 °ČNM |
Zbytkový cukr | 0,8 g/l |
Celkové kyseliny | 6,7 g/l |
Alkohol | 12,5 % obj. |
Číslo šarže | 2/20 |
Objem láhve | 0,75 l |
Víno temně fialové barvy až s černými náznaky. Ve vůni se mísí tóny pryskyřice, opáleného dřeva a višní.
Překvapivě jemná chuť je plná višní, ostružin, lékořice s příjemnou tříslovinou. Skvěle se hodí ke zvěřinovému ragú, hovězímu tartaru nebo pijte jen tak pro potěšení. Víno leželo 7 měsíců na hrubých kvasnicích (sur lie) a 15 měsíců ve starých sudech, a není ani čeřeno, ani filtrováno.
Podávejte při teplotě 14-16 °C, pro ideální požitek nechte víno vydýchat.
Vinařská oblast Morava
Podoblast Slovácká
Vinařská obec Nový Poddvorov
Viniční trať Podkovné